NAŠA

PRIČA

Upoznajte WAGA, posebnu malu radionicu smještenu u srcu Bosne i Hercegovine, gdje se sa ljubavlju stvaraju jedinstveni kućni proizvodi od održivog drveta.

Naše putovanje je isprepleteno stoljetnom tradicijom konjičkog drvorezbarstva, tehnike koja je 2017. dobila prestižno priznanje UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine.

Osnovana 2015. godine od strane arhitektice Jasmine Dizdarević, WAGA ima duboke korijene u Konjicu, naslonjene na porodičnu tradiciju. Pokrenuta vizijom očuvanja kulturnog naslijeđa, Jasmina je otvorila malu drvorezbarsku radionicu u saradnji s majstorima čije umijeće se cijeni i poštuje.
Wagine kreacije osvojile su srce francusko-bosanskog poduzetnika Georgesa-Antoinea Ventillarda, koji se pridružio obitelji WAGA.

Vođeni posvećenošću očuvanju baštine Konjica, zajedno su krenuli dijeliti ljepotu svojih kreacija sa cijelim svijetom.
WAGA donosi jedinstvenost konjičkog drvorezbarstva u svaki komad. Tehnike, motivi i uzorci proizlaze isključivo iz Konjica, čineći svaki komad rijetkim blagom.

Naš brend prihvaća duh umjetnosti, stvarajući posebna iskustva za usporeno življenje kroz naše proizvode. Naši komadi nisu samo funkcionalni; oni unose magiju u svakodnevni život.